Ekko fra Esrum

Ekko Fra Esrum

Lydværk af billedkunstner Elsebeth Jørgensen

Digital lydmontage, ca. 30 min. varighed.

”Ekko fra Esrum” er et lydværk udviklet til Esrum Kloster i forbindelse med Nordkystens Kunsttriennale 2019.

I lydværket tager Elsebeth Jørgensen afsæt i egen stedsdokumentation, arkivresearch i historiske kilder og dialoger med arkæologer, historikere, arkæobotanikere og biologer.

Værket er en stedsspecifik lydmontage, men indeholder poetiske fiktioner, der springer i tid og rum, hvor Jørgensen har involveret komponister, skuespillere og forfattere i at bidrage til en flerstemmig og poetisk fortælling.

Det kan opleves i Esrum Kloster urtehave, enten på eget lytteudstyr via website www.ekkofraesrum.dk eller ved lån af Ipod og Hovedtelefoner i receptionen på Esrum Kloster.
I haven er der installeret en cirkelkonstruktion af beton og cement, spredt rundt på arealet mellem planter og gangstier. Her kan man sidde og lytte til lydmontagen i eget tempo eller med andre når værket opføres live som udendørs lydperformance d. 12/9 2019.

Julie Sten-Knudsen har skrevet tekstdele til manuskriptet og forfatter René Jean Jensen har bidraget i redigering af montagemanuskript.
Skuespiller Rikke Liljenberg og forfatter Julie Sten-Knudsen lægger stemmer til værket.
Tonemester Ask Kæreby har produceret vokallyd.
Komponist Rasmus Zwicki har komponeret musik og produceret lydmontage og finalmix.
Kunstner Jacob O. Henry har produceret cirkelkonstruktion i urtehaven.
Film- og Mediegruppen Oncotype har designet værkets website.

Nordkystens Kunsttriennale 2019 er arrangeret af KunsthusUdenMure. www.nkkt.dk
Temaet for Nordkystrens Kunsttriennale 2019 er Arv.
En klosterruin, og naturen omkring den, rummer historier vi kan forestille os, men aldrig vil kunne forstå i helhed.
”Ekko fra Esrum” reflekterer over det, der bevares eller forsvinder – ruinerne og landskaberne, og den uhåndgribelige arv - af det der ikke ses på steder af organiseret natur og vildnis.

Værket er realiseret med støtte af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst og Nordkystens Kunsttriennale v. KunsthusUdenMure.

Tak:

Esrum Klosters og Møllegårds ansatte, Gribskov Arkiv, Nationalmuseet, Museum Nordsjælland, Foreningen Esrum Klosters Venner, Arkæolog og Museumsinspektør Kjartan Langsted, Arkæobotaniker Annine S. A. Moltsen v. NOK - Natur og Kultur, Historiker Tine Danielsen, Biolog Katrine De Waal, Forfatter Julie Sten-Knudsen, Forfatter René Jean Jensen, Skuespiller Rikke Liljenberg, Film- og Mediedesigngruppen Oncotype, Audio Expertise v. Tonemester Ask Kæreby, Kwarszi Music v. Komponist Rasmus Zwicki, Kunstner Jacob O. Henry, Komponist Rune Søchting, Billedkunstner Pia Rönicke, Stark i Græsted, Frandsens Cementstøberi, Jon Holtze, Marianne Witzel, Morten Schjødt og Marius Eigil Schjødt Jørgensen, Carina Zunino, Nordkystens Kunsttriennale & KunsthusUdenMure, M/S Museet for Søfart.

Esrum Kloster:
Klostergade 11-12, 3230 Græsted (parkering ved Møllegård, indkørsel fra Frederiksværkvej)
T + 45 48 36 04 15
www.esrum.dk
kloster@esrum.dk
30.3. – 28.6. : Tirs-søn: 11–17
29.6. – 11.8. : Man-søn 10–17
12.8. – 27.10. : Tirs-søn: 11–17
Gratis adgang til Klosterhaven

Om Elsebeth Jørgensen:
Billedkunstner, f. 1970 i Ringkøbing, Danmark. Bor og arbejder i København, Danmark.
Uddannet på Det Kgl. Kunstakademi, Kbh., 1995-2002

www.elsebethjoergensen.net